rappersguide Logo1 (13)

Brandstof en het milieu, gaat dit samen?

De brandstof zelf is niet heel slecht voor het milieu, het is eerder de uitstoot die schadelijk is voor het milieu en daar wordt ook heel erg hard aan gewerkt. Met de elektrische auto wordt de uitstoot uit die auto’s al een stuk schoner maar er zijn natuurlijk nog veel meer voertuigen op de weg dan de auto, er rijden ook vrachtwagens op de weg en tractoren maar vergeet dan vooral niet de apparaten die ook op brandstof lopen. Het is daarom ook een grote ontwikkeling die ze elke keer doen om ervoor te zorgen dat de uitstoot een stuk schoner wordt, er wordt dagelijks gezocht naar een goede oplossing zodat het milieu steeds schoner wordt. Er is al genoeg milieuvervuiling in de wereld en op die manier kan er toch goed worden bijgedragen door iedereen.

Hoe wordt er gewerkt aan een beter milieu?

Elke dag wordt er gewerkt aan een beter milieu en dat doet iedereen op zijn eigen manier, je kunt daar zelf ook aan mee doen door ervoor te zorgen dat het milieu een beetje gezonder wordt. Kleine dingen helpen al zoals je eigen vuil weggooien maar dat heeft natuurlijk niks met brandstof uitstoot te maken, je zou er dan voor kunnen kiezen om de auto wat vaker te laten staan en op de fiets te gaan waardoor er minder uitstoot is. Je kunt op veel manieren kiezen voor een gezonder milieu en op die manier ervoor zorgen dat jij je steentje bijdraagt, als jij met de auto gaat scheelt dat ook weer iets in jouw eigen zak doordat je niet hoeft te tanken. Daarmee sla je dus twee vliegen in 1 klap en dat is ook weleens fijn, het leven is natuurlijk al duur genoeg zonder dat jij jouw auto hoeft te gebruiken.

Hoe zorg je voor een goed milieu?

Het is in principe niet mogelijk om in je eentje voor een goed milieu te zorgen, daar heb je een heleboel mensen voor nodig omdat je met zijn allen samenleeft op de wereld. Samen maak je wel echt een verschil maar je moet wel ergens beginnen en dan begin je bij jezelf heel goed, als jij al jouw dingen weggooit en ze dus niet op straat gooit ben jij al heel goed bezig. Een auto brengt niet alleen zichtbare kosten met zich mee, ze brengen ook kosten mee die je niet zoals slijtage van de motor en banden.